Ice-ice babe

30.01.2017  мікростоки

Кожен наївний сток, коли намагається тягатися з Шатером, починає бавитися в OneDollarClub. Щось таке надумав Депозіт, ну і Айс незабарився, вирішив повернути собі минулу славу. Хоча ми знаєм приклад найбільш дружнього до ілюстраторів мікростока, який успішно змагається з Шатером і не ображає митців, це Кріейтів Маркет. Ну але нє, демпінг наше всьо.

Айсток перед початком свят змінив систему оплати для своїх неексклюзивних ілюстраторів. Ясно, що не в нашу сторону. З того, що я зрозуміла, тепер система більше нагадуватиме Фотоспін. Якщо хочете більше почитати то от вам стаття з деталями і приблизними оцінками. Також нова система працює вже місяць і ми вже можемо відчути ефект. Можна звісно також сподіватися, що це Різдво.

Також, якщо у вас є бажання ви можете підписати петицію. Не впевнена чи Айс відступиться від цього, але спробувати варто.

Дуже дякую Дімі за те, що звернув увагу на цю дурню, я читаю купу стокових блогерів, але там останнім часом купа ниття, а геть дулька корисної інформації з цього приводу. Це ще раз доводить, що мої читачі набагато крутіші :) Як можете порадити почитати когось стокового, хто залишається в курсі подій, буду дуже вдячна :)

  • Dima_Jarm

    Посилання побилось https://www.change.org/p/jonathan-klein-getty-images-istock-don-t-slash-our-royaltiesп
    Ще там знизу цікаво коментарі почитати)
    Як на мене то сама схема є не прозорою, і мені здається що це не просто демпінг, а поставлення не екслюзивних авторів в рабські умови. Незабаром будуть звіти за січень і все проясниться.
    А за інформацію слідкую на m-rank, читати все важко, а він є своєрідним фільтром. І там з*явилась ця стаття про айс http://art-of-sun.livejournal.com/85827.html
    І ще на Арт лаб підписався на розсилку теж цікаво почитати http://artlab.club/index/top/?period=7
    А стосовно ниття) ну то це константа в інформаційному стоковому просторі пов*язана з небажанням щось робити. Стоки- це ринок на якому постійно потрібно рухатись вперед, бо якщо ти не рухаєшся, то рухається хтось інший. Якщо глянути статистику по рокам заснування портфоліо на m-rank, то постійно хтось іде і хтось приходить. Тому потрібно одягати окуляри із поляризаційним фільтром, щоб не зважати на отаке ниття.

    • Ох, я поправила, але воно теж не робить, так було коли я зайшла першого разу, але потім з’явилося. Петиція Шрьодінгєра. За таких розкладів ще важче буде набрати голоси :(

      Нажаль на М-ранку немає якогось рсс щоб на сайт не ходити, то я за нього забуваю, а не варто :) Артлаб читаю, але там мало корисної інформації. Тре певне підтрягувати англійську і читати блоги стоків уважно.

      Ниття наше всьо, я теж буває так роблю тихенько в Твітер))) Але да, треба робити і не зважати.

      А українські продажі мене трохи лякають, все чекаю, що їх десь викладуть в неположених місцях :(

      • Dima_Jarm

        Там голоси ніби і не потрібно набирати, воно постійно збільшує межу. Головне, що тут є така інформація і люди знають, що до чого. Основний важель впливу це завантаження робіт, точніше їх відсутність, але це вирішує кожен сам собі. Цією справою займається і спілка фрілансерів в США і були статті у виданнях.

        А понити можна, але одразу потрібно згадувати золоті слова “Just do it”, включати пісню “Eye Of The Tiger” і вирубувати з білого артборду нові роботи

        • Хм, тут така справа, що вчора я читала ніби Шатер тестує такі ж продажі, хз як у них піде і чи вони це впровадять, але як завжди, прибутків нам це не добавить. Хоча я стараюся не панікувати на кожною інновацією. Завжди ж є Кріейтів маркет )))

          • Dima_Jarm

            Але вони це зробили хоть розумніше, не піднімаючи паніки, лише для окремих бідних регіонів, при цьому Україна туди не входить)))
            А зайва паніка не потрібна нікому, бо в кінцевому результаті, от візьмемо цю ситуацію з спамом, тема була резонансною, а це вплинуло на курс акцій, а це в кінцевому результаті падає на нас.
            Тому до всього потрібно відноситись спокійно, а загальний тренд зрозумілий.

  • Овочева

    не тікатимеш звідти?

    • Це один з варіантів, подивлюся на продажі, як сильно упадуть, то нашо махатися, було зручно мати Пайонір, але й так можна порішати. Вони в мене на днях 50 басків злизали хз куди, то я не особливо щаслива )))

      • Овочева

        я от глянула, що в мене перестало відображатись,скільки там мені накапало. І що гроші з вересня зависли,до пайоніру не дійшло.дурдом якийсь(

        • Та вони там шось міняють, може як устаканиться то все вирішиться. Я власне на це тільки й сподіваюся.