Про важливість ревізії планів

20.02.2016  організація

Планувати це досить важливо. По-перше, це допомагає тримати в одному місці ідеї для малювання і коли приходить час малювання не займатися пошукам, а сісти й таки малювати. По-друге, плани це задокументовані наміри. І, коли ви над ними працювали-працювали, приходить час перевірити як багато з них ви втілили в життя.

Взагалі, плани би гарно робити на якийсь період часу. В мене це реалізовано досить специфічно. Кілька раз в рік я переписую свої плани. Викреслюю те, що на мою думку більше не має сенсу чи те, що я спробувала і мені не вдалося. Все актуальне записуюю заново. Це дозволяє тримати порядок в безкінечних ідеях і завданнях. Вже виконані і нездійсненні більше не мішають шукати завдання.

Все ще живе в мене мій блокнот. Остання версія має розділи:

  • творчі плани — тут всяка маркетингова діяльність і власне творчі проекти, які не рутина;
  • домашня робота — останній мій проект лампа, тільки-но поремонтувала свої прикраси, зимовий ремонт взуття теж тут, помити-приготувати тільки щось дуже незвичне;
  • великі покупки — наприклад ноут, блендер, може й щось маленьке, але не рутинне;
  • статті в блог;
  • малювальні теми;
  • план на день.

Там ще є листочок з книгами, які я хочу почитати і список людей, яким я хочу відправити листівки, коли буду це робити.

Було й загуло ту ду для інших людей. Я туди майже не дивилася і тому я його вбила, а незалежні від мене завдання від мене не залежать, але організувати їх виконання моя задача, того я їх розпихала по першим трьом розділам.

Ці три розділи не рутинні завдання кожен. Я не забуваю зварити суп чи спекти періг, бо інакше їсти буде нічого, а от спробувати роклєтніцу я вже хз скільки збираюся. Туалєтну бумашку я не забуваю купити, а от ситечко я намагалася купити кілька років. Я думаю принцип зрозумілий.

Статті в блог і що намалювати працюють безвідмовно вже дуже давно.

Новеньке це плани на день. Саме тут пасуться зварити суп, пофарбувати лампу і викласти роботи на Дрібл, перебрати фотографії… Видно, що я не зробила в попередні дні і швидко можна це наздогнати або забити.

Ідея зробити дні присвячені якійсь діяльності працює наполовинку. Щопонеділка я ходжу клацати кнопки на всі стоки. Дні відпочинку трапляються, але не так часто, зима, базарчик не працює.

А як відбувається ваша взаємодія з планами?