Маршрутка Суми-Варшава

17.02.2016  подорожі

Як ви вже певно здогадалися, далі вас чекають розповіді про мою мандрівку. Цей пост пересторога для інших наївних мандрівників, які можуть припустити, що українські маршрутки можуть бути пристойним видом транспорту.

Коли ти живеш в Україні, то такі радощі, як літаки дуже дорого і капєц незручно. Тоєсь з Берліна в Київ тре летіти з пересадкою в Москві. Добре коли ти живеш десь на заході України, там вже купа цікавого, але коли ти живеш 50 км до Росії, то вибір дуже сумний.

Ми довго вибирали чим добиратися, поїзд виявився по ціні літака, а дорога займає дві доби. Тут якось на сумській маршрутці ми побачили рекламу про новий маршрут Суми-Варшава. Хм, подумали ми, може це й буде не так вже погано.

Заплатили передоплату за місяць до відправки. За кілька днів до від’їзду подзвонили уточнити чи все в силі. Ми горобці стріляні, знаєм, як це смішно буває. Не помилилися, відправлення перенесли на 5 годин раніше. Ніхто нам не звонив і не попереджав :)

Маршрутка маленька на 8 людей, заповнена повністю. Виїжджали ми в сильний мороз і купу снігу. Об’їжали розбитою і закинутою дорогою, загальна атмосфера поїздки Хейтфул ейт. 8 людей, буря, зупинилися на перекур, машин нема, придорожнє кафе, туалєт на вулиці.

Кордон ми перетнули безболісно. Наші візи вже вимагають сканування відбитків пальців і доводилося кілька разів вилазити з маршрутівки, бо в них з першого разу всьо не працює.

Справи з туалєтом тут набагато веселіші чим в автобусі, про який я вам ще розповім. Раз в кілька годин водій зупинявся на заправці, де тепло, зручно і взагалі не треба триматися руками і ногами, щоб не звалитися з трону. Хоча такі зупинки не дають спати, тобто 16-ть годин ми толком не спали.

Наші місця останні, крісла розкладаються всі, крім тих, що біля водія. Водій один, дорога 16 годин в найкращому випадку. Це ключова проблема цього виду транспорту. Під кінець дороги чувак кілька раз зупинявся, щоб перепочити.  Хоча за такої тривалості поїздки це смертельно небезпечно, їх однозначно має бути двоє. Але тоді доведеться відмовити одному пасажиру :)

Далі веселіше. Нам обіцяли Варшаву в 7-ій годині ранку. Ми її побачили в 5-ій. Автобус на Вроцлав у нас був на 13:00 перший комплект білетів. Курва ваша мама, якого хєра я маю робити посеред ночі в Варшаві??? Отак от.

Мої висновки, сама дорога, я б сказала, зручна, інформаційний сервіс дніщє, один водій наприкінці дороги куняє, а це вже серйозна небезпека. Ніколи знову.

  • Kristina Shevchenko

    Нравится Ваш стиль повествования – очень интересно Вас читать. :) И книжка о стоках – супер. Если бы нашла Вас до регистрации на шаттере, то зарефералилась.

    • Дуже дякую, приємно, що моя робота стала вам в пригоді :)