Час на стоки

26.08.2016  організація

Цікавий факт, який знають всі стокові ілюстратори — стоки, це не миттєво. Щоб вийти на пристойний рівень потрібен час і певні зусилля.

Також інструменти. Для початку це досить незначні речі, як комп. Може планшет чи сканер, але можна обійтися й мізером. Не путайте з відсутністю інструментів. Казати, що грошей на сканер геть нема і при цьому купляти 20-ту пару джинсів, як на мене не розважливо.

Але основне, чого захочуть стоки це час. І ше це досить підступно, якшо ви просто протусили за компом,  вам зарплату не видадуть, треба малювати. Вже не кажу про дослідницьку та аналітичну роботу.

Часто бачила завзятих людей, котрі мають офісну роботу і стоки, добавте до цього особисте життя, домашню роботу та хоббі. Коли питаєш як там справи, вони роблять великі очі і кажуть ти що, я ж ото занята вся, куда? Стоки залишаються на останньому місці і може раз в тиждень штурхаються задньою ногою. А потім хоп і півроку на стоках і ніякої віддачі, певно хірня ці стоки, я ж такий талант, і дім, і робота, і хоббі і стоки тягну, а воно результатів не дає.

А ще новоспечені мами. Офіційно заявляю, що коли ви підете в декрет, то часу на стоки у вас не буде, геть. Я мала нагоду спостерігати найтрудолюбивішу маму в світі і навіть у неї це, нажаль, не вийшло. Тобто починати і дітьо і стоки у вас не вийде. Почніть стоки за рік до дитини і ви зможете їх підтримувати перший час, якщо у вас буде якась допомога.

Я веду до того, що для гарного результату потрібна ніфігово так вкластися. По-суті мати дві роботи одночасно. Часу на решту не вистачить. Тоєсь паралельно дві роботи, вишивка хрестиком і бурний роман у вас не вийде. Це не можливо.

І ще я розумію, що стоки це не для всіх. Визначте приорітети і рухайтеся. І нічого страшного, якщо новий бурхливий роман для вас зараз важливіше, просто треба собі чесно в цьому зізнатися. Тоді не буде обманутих сподівань.

Fire